Tjälknöl
Jag älskar tjälknöl och det kan utan tvekan vara, typ det godaste som finns. Och är det gjort på älgkött... Då... Då... *drägglar*
Jag har alltid gjort min tjälknöl genom att kasta in djupfryst nötkött-klump i ugnen och låtit den stå över natten. Men nu har jag börjat använda köttermometer. Förra tjälknölen blev tyvärr alldeles blodig, och det är äckligt.
Så nu går vi på +65 grader och hoppas det blir bra. Dagens lag består främst av kinesisk soja, vitlök, harissa och chili. Jag hoppas det smakar såsom jag tänkt.
Kommentarer
Trackback
Jag älskar tjälknöl och det kan utan tvekan vara, typ det godaste som finns. Och är det gjort på älgkött... Då... Då... *drägglar*
Jag har alltid gjort min tjälknöl genom att kasta in djupfryst nötkött-klump i ugnen och låtit den stå över natten. Men nu har jag börjat använda köttermometer. Förra tjälknölen blev tyvärr alldeles blodig, och det är äckligt.
Så nu går vi på +65 grader och hoppas det blir bra. Dagens lag består främst av kinesisk soja, vitlök, harissa och chili. Jag hoppas det smakar såsom jag tänkt.
Kommentarer
Trackback