Glad fars-dag!

En av nyheterna på Aftonbladet den här morgonen är 17-åringen som blivit utsatt för gruppvåldtäkt i Växjö.

Det passar bra att diskutera förövare idag. Vad är det som gör att ett gäng människor bestämmer sig för att det är okej att ge sig på en ensam person och våldta hen? Som gör att ingen säger "Stopp! Vi kan fan inte våldta!" eller att en person tycker att nej betyder ja? Som uppenbarligen inte respekterar personer som är i svagare position än denne själv? Som tror att hen har rätt att "ta vad jag vill ha"?

År 2012 och människor går fortfarande runt på gatorna och begår regelrätta, sexuella övergrepp mot individer för att "de vill/kan". Det är skrämmande, har vårt samhälle inte kommit längre än så här?

Har vi missat att lära våra barn vad nej betyder? En av de mest grundläggande värderingarna liksom att man faktiskt inte får göra andra människor illa.

Nej, du har inte rätt att ta vad du vill ha, precis som du inte har rätt att göra vad du vill med en annan människa.

Vi måste prata mer om våldtäkt, både överfallsvåldtäkter och i synnerhet våldtäkter som sker innanför stängda dörrar där förövaren oftast är en person som offret har en relation till, på endera eller andra sättet. För det är fan inte okej. Man får ALDRIG utnyttja ett övertag och man får för helvete inte våldta en annan människa.

Vi måste stödja och tro på offren och vi måste få ett slut på förlegade värderingar såsom att en kvinna i kort kjol "vill" bli påsatt av en man i mörk gränd trots att hon vrålar nej, att en redlös person har sagt ja till sexuellt umgänge genom att dricka alldeles för mycket, att en person som blir tvingad till sex faktiskt blir våldtagen och inte bara "övertalad" och så vidare i all oändlighet. För nej betyder nej och sex är fan bara okej så länge båda parter är med på det och har godkänt den sexuella akten.

Nej betyder nej. Lär er själva och era barn det. Och prata om att sex faktiskt inte är en skyldighet utan något personer som vill gör tillsammans, inte mot varandra. Och om en person ändrar sig, ja, då är det inte okej längre. Begrips?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se